Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Andreas Palmqvist 79 min

Ny seger, äckligt disciplinerat, nolla bakåt och drömmål i Torps segermatch mot Bunkeflo. Ja, Torps försvarsspel över hela banan var det bästa försvarsspelet så här långt i år. Vi jobbade verkligen som ett LAG. En för alla, alla för en. Men det var Bunkeflo som skapade första farligheten. I den 13:e minuten har Bunkeflo ett friläge men i sin iver att göra mål så skjuter Bunkeflospelaren en bra bit utanför. I den 15:e minuten kommer Torps första chans då Martin Rengbo får på ett hårt långskott som dessvärre går mitt på målvakten. I den 24:e minuten rinner en Bunkeflospelare genom Torps mittförsvar och kommer ensam med Anders Ohlsson. Anders gör en fenomenal räddning på friläget och lyckas freda sitt mål. I den 32:a minuten jobba Kristoffer Ekström förtjänstfullt fram bollen till Mathias Herrström i straffområdet. Mathias driver bollen fram mot målvakten och stänker upp 0-1 högt på målvaktens vänstra sida. Ett mycket snyggt mål som var en exakt kopia av det Mathias gjorde ifjor i bortamötet med Bunkeflo. Några minuter efter Torps ledningsmål får Bunkeflo en frispark i bra läge utanför Torps straffområde. Skottet går mitt i Torps mur, misstänkt hands?? och studsar fram till en fri Bunkeflospelare som är fri med Anders. Bunkeflospelaren försöker lobba bollen över Anders men får inte på en ren träff så Anders kan enkelt rädda. 0-1 står sig halvleken ut. Hela andra halvlek blir mest till ett ställningskrig där båda lagen skapar en och annan halvchans. I den 63:e minuten går Philip Marklund ut och in kommer Robin Liljegren och i den 67:e minuten går Martin Jönsson ut och in kommer Andreas Palmqvist. I matchens 70:e minut är Bunkeflos målvakt ute och flaxar utanför sitt eget straffområde och krockar med en medspelare. Bollen rullar ut till nyss inbytte Robin Liljegren som får fritt skottläge från 25-talet meter. Robin placerar behärskat in 0-2 i det tomma målet. Detta var för övrigt Robins första mål för året. I matchens 89:e minut kommer så drömmålet som jag nämnde tidigare. Martin Rengbo slår en genomskärare till ínbytte Andreas Palmqvist på vänsterkanten. Andreas kommer ner mot kortlinjen och tittar upp in i Bunkeflos straffområde. Där finns inga gröntröjade Torpspelare så Andreas chansar med ett skott. Och vilket skott sen... En vänsterkanon som borrar upp sig i bortre krysset fram till 0-3! Andreas första mål i Torptröjan blir ett mål att minnas. Som grädde på moset bjöd Andreas dessutom på ett par högklassiga "Obafemi Martins volter" efter sin fullträff! Torp tar en tung bortaskalp i och med segern mot Bunkeflo och ligger på andra plats, en poäng efter ledande Västra Ingelstad. I nästa match väntar Skivarp hemma lördagen den 31:e maj klockan 14:00.